הוצאה לאור עצמית - סקירה כללית


 
קיימות שלוש דרכים עיקריות לפרסום הספר שלכם:
 
v           בדפוס
v           כספר אלקטרוני (אלקטרוני)
v           כספר אודיו
 לעת עתה, בלוג מידע זה מתמקד בתהליך לפרסום ספר באופן עצמאי בפורמט הדפסה או ספר אלקטרוני תוך שימוש בשיטה "עשה זאת בעצמך" המבוססת על ניסיוני האישי וניסיונם של סופרים אחרים ברשת.
תהליך הוצאה לאור עצמית, די כרוך בעקומת למידה תלולה, אבל עם המגוון הרחב של תבניות ועזרה זמינה בחינם, זה אפשרי לחלוטין לעשות את רוב העבודה השחורה בעצמכם. במקביל, יש כמה פרילנסרים/חברות שיועצים ועוזרים בתהליך ההוצאה לאור, אשר יכולים לקרוא ולבדוק את הקבצים שלכם ברגע האחרון אם אתם נתקלים בבעיה כלשהי. אני אכלול מידע על זה בנקודות הרלוונטיות. בארץ קיימות חברות ופרילנסרים שיערכו ויפרסמו את היצירה שלכם בפורמט דיגיטלי בפלטפורמות שמספקות הוצאה לאור עצמית, כמו למשל אמזון, אך שוב זה כרוך בעלות של בין 5000 ₪ ל- 7000 ₪. 
 
הוצאה לאור עצמית בהדפסה
בימים הראשונים של פרסום עצמי סופרים ומחברים שרצו לפרסם את ספרם שילמו לחברת הוצאה לאור עבור העריכה וההוצאה לאור של היצירה שלהם.   זה לא היה רק יקר, אלא בנוסף גם לעתים קרובות השאיר את המחבר עם מלאי של ספרים אפילו לאחר שמכירות לחברים ובני משפחה מוצו.  כך היה הסתיים גם לצערי הניסיון של גיסי להוציא לאור ספר שירים נהדר שחיבר. לשמחתנו היום קיימת דרך אחרת - 'הדפסה על פי דרישה".
כפי שהשם מרמז, בשיטת ה"להדפיס על פי דרישה", הספר של המחבר מודפס רק לאחר שהלקוח מבצע הזמנה.  זה מתאפשר על ידי דפוס דיגיטלי, בתהליך זה לא קיימות עלויות הייצור וכמות המכסה הגבוהה של עותקים מודפסים, שהיו קיימות בשיטה המסורתית. בשיטה המסורתית  חברת ההוצאה לאור  דרשה מכסת עותקים מסוימת כרף הדפסת המינימום על מנת להפוך את העסקה כדאית מבחינה כלכלית לחברה.
הדפסה על פי דרישה או ביקוש היא הפתרון האידיאלי עבור המוציא לאור העצמאי, זאת משום שהזמנות קטנות כמו ספר אחד יכולות לצאת לפועל מבלי להשפיע על מחיר השוק של הספר. בפוסט הבא שלי אספק מידע נוסף על האופציות הקיימות היום גלובלית לגבי שיטת "הדפסה על פי דרישה".
 
ספרים דיגיטליים – הוצאה לאור עצמית
כמו גם, או במקום, פרסום עצמי בהדפסה, באפשרותכם לבחור פרסום עצמאי של ספרים דיגיטליים - בפורמט של קינדל (KINDLE), קובו (KOBO) וקוראים אלקטרוניים אחרים. ניתן לבצע הורדה של ספרים דיגיטליים (E-books) באופן מידי בכל מקום בעולם, מה שהופך אותם להצעה אטרקטיבית עבור הקונה וגם המוכר.  בנוסף, התמלוגים שמחברים יכולים להרוויח על ספרים דיגיטליים גבוהים באופן משמעותי בהשוואה לספרים מודפסים. בקרוב אפרסם פוסט בנוגע להוצאה לאור בפורמט של קינדל וגם פורמטים נוספים של ספרים דיגיטליים. (E-books)
 
ספרי אודיו / פודקאסטים – ספרי שמע
 ישנם שווקים פוטנציאליים עצומים בבירור לספרי אודיו, ובכלל זה:
·       ילדים
·       אנשים לקויי ראייה
·       לשימוש בהליכות וריצות
·       נוסעים ומטיילים
·       למתקשים לקרוא עקב מחלה
·       ובכלל לכל מי שעסוק מדי בכדי למצוא את הזמן לשבת ולקרוא!
עד שאני מוצא את הזמן כדי לחקור תחום זה כראוי ולנסות את זה, אולי כדאי לכם להסתכל על הקישורים הבאים. אני עדיין מחפשת קישורים בעברית אבל מצאתי מספר קישורים באנגלית שמספקים מידע יעיל:
ארבעת הקישורים הראשונים מספקים תובנות על איך ניתן לנצל את פלטפורמת הפרסום העצמית ACX, ליצור ספרי אודיו ולהפיץ אותם באמצעות "Audible", של אמזון. שני הקישורים האחרונים הם דרכים פשוטות כדי לייצר את הספר שלכם באודיו. אם מישהו היה רוצה להציע קישורים נוספים בעיקר בעברית ולהוסיף כאן אנא שלחו לי.
 



·    עוד טיפים על יצירת ספר שמע באמצעות ACX מרוז מוריס עוד טיפים על יצירת ספר שמע באמצעות ACX מרוז מוריס






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה